Herfstquiche met zalm, venkel, pompoen en wortel

Heerlijke herfstquiche.
En erg eenvoudig om te maken.



Dit heb je nodig:
Basisrecept quiche:
* 1 bladerdeeg: ik neem kant-en-klare uit de Delhaize. Je kan het ook zelf maken natuurlijk, maar dat heb ik nog nooit geprobeerd.
* 250 ml room: bv alpro soya cuisine (lekker plantaardig)
* 4 eieren
* peper
* zout
* muskaatnoot
* gemalen kaas

Voor de vulling van deze quiche:
* verse zalm (ik neem gewoonlijk zalm van Biotime uit de Colruyt)
* 1/2 flessenpompoen (maar zo'n gewone gaat ook)
* 1/2 venkel
*2 wortelen
* 1 ui
* 2 teentjes look
* peterselie (gebruik ik uit de diepvries)
Je kan natuurlijk naar hartelust voor andere ingrediƫnten opteren. Best opletten met waterrijke groenten zoals tomaten want hierdoor stolt het eiermengsel moeilijker.

Zo maak je het:
Leg het bladerdeeg op voorhand uit de frigo, dan rolt het gemakkelijker open vind ik. Verwarm de oven voor op 180°C.
Je snijdt de groenten in blokjes van een goeie vierkante cm. Goed mengen in een kom. Look pletten en erbij doen. In een andere kom klop je de eitjes los in de room. Je voegt naar smaak peper, zout, muskaatnoot en gemalen kaas (ik heb ongeveer 50 g gebruikt) toe. Ik heb de peterselie (een handvol) ook in het roommengsel gedaan zodat hij goed verspreid zit in de quiche.
Je legt het bladerdeeg (met bijgevoegd bakpapier) in een quichevorm (vind je in de Hema bv). Op de bodem leg je stukjes zalm, daarover strooi je de groenten en tot slot giet je het roommengsel over het geheel. Als afwerking strooi je gemalen kaas over de quiche. En daarna de oven in en geduldig voor de oven gaan zitten likkebaarden!
In mijn oven moet de quiche een uurtje op 150°C garen. Belangrijk is dat het eiermengsel voldoende gestold is en er niet teveel vocht meer in de quiche rondzwemt.
En dan smullen maar!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten